Ráadásul még finomabb is… Ha szeretsz nassolni, akkor ezt próbáld ki!
Hozzávalók (4 adaghoz):
- 2 közepes cékla (megtisztítva, a teteje nélkül)
- 1 édesburgonya (megtisztítva)
- 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 teáskanál nagyszemű tengeri só
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 120 fokra. Két sütőpapírral bélelt tepsire lesz szükséged. Szeleteld fel a zöldségeket nagyjából 3 mm vékonyra úgy, hogy nagyjából egyformák legyenek. Az egyik tepsire jöhet a cékla, a másikra pedig az édesburgonya. Oszd két részre a sós olívaolajat, és kend meg őket vele. Fontos, hogy a szeletkék ne érjenek egymáshoz! A cékla nagyjából 1 óra 50 perc alatt sül meg, az édesburgonya pedig körülbelül 10 perccel hamarabb. 1 óra után érdemes megcserélned a két tepsit. Frissen a legfinomabb, de légmentesen lezárva eláll 3 napig.
(sav)