A zabpehely rendkívül gazdag magnéziumban. Ez a nyomelem szabályozza a zsírégetést, gondoskodva a sejtek oxigénellátásáról.
A zöldalma az egyik legegészségesebb gyümölcs. Számos tápanyagot tartalmaz, például proteint, vitaminokat, ásványi anyagokat és rostot. Ezek nem csak enyhítik az emésztési problémákat, de hatékonyan csökkentik a vér koleszterinszintjét, stabilizálják a vércukor szintet és növelik az étvágyat.
Hozzávalók:
- 4-5 db zöld alma
- 2 db tojás
- 20 dkg liszt
- 10 dkg zabpehely
- 2 dkg olvasztott vaj
- 1 pohár tejföl
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- fahéj
- folyékony édesítő
Elkészítés:
A hozzávalókat az alma kivételével, robotgéppel összekevered. Amíg ez a tészta „pihen”, az almát megmosod, meghámozod, és apró kockákra vágod. Ezt is hozzákevered a tésztához, majd a már megszokott módon a muffinsütő formát kibéleled a muffinsütő papírral, aztán a kis kosárkákba kiporciózod a tésztát.
A sütőben 180-200 C°-on kb 20 perc alatt megsül.