Almás-zabpelyhes muffin

Fitt / Életmód

A zabpehely rendkívül gazdag magnéziumban. Ez a nyomelem szabályozza a zsírégetést, gondoskodva a sejtek oxigénellátásáról. 

A zöldalma az egyik legegészségesebb gyümölcs. Számos tápanyagot tartalmaz, például proteint, vitaminokat, ásványi anyagokat és rostot. Ezek nem csak enyhítik az emésztési problémákat, de hatékonyan csökkentik a vér koleszterinszintjét, stabilizálják a vércukor szintet és növelik az étvágyat.
Hozzávalók: 

  • 4-5 db zöld alma
  • 2 db tojás
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg zabpehely
  • 2 dkg olvasztott vaj
  • 1 pohár tejföl
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • fahéj
  • folyékony édesítő
    2198b
    Elkészítés:
    A hozzávalókat az alma kivételével, robotgéppel összekevered. Amíg ez a tészta „pihen”, az almát megmosod, meghámozod, és apró kockákra vágod. Ezt is hozzákevered a tésztához, majd a már megszokott módon a muffinsütő formát kibéleled a muffinsütő papírral, aztán a kis kosárkákba kiporciózod a tésztát.
    A sütőben 180-200 C°-on kb 20 perc alatt megsül.

 

Kapcsolódó cikkek