Csodát tesz majd veled, ráadásul az ízéért is odaleszel!
Már több mint 3 000 éve használnak különböző gyógyteákat az emberek. Most egy olyan fajtát mutatunk be neked, amit eddig elsősorban a Távol-Keleten alkalmaztak nap mint nap csodaszernek.
A kínai oolong tea részben fermentált levelekből készül, aminek köszönhetően semmi máshoz nem hasonlítható az íze. Ennek köszönhetően úgynevezett katekineket tartalmaz.
Ez az anyagcsoport a gyakran hallott flavonoidok egyik családja. A fermentációs folyamat felerősíti a katekinek hatását, ami olyannyira tényszerű, hogy már orvostudományi kutatások is vizsgálják.
Laboratóriumi kísérletek igazolják, hogy az oolong teában található katekinek gátolják az allergiás reakciókat – ráadásul hatékonyabban, mint a zöld tea hatóanyaga. Egy japán kutatás szerint pedig gyógyszerre nem reagáló ekcémások állapota javult féléves napi szintű oolong teázás után.
Ez aztán jól hangzik, igaz?
(sav)