Egyszerűen és gyorsan elkészíthető cukormentes muffin. Kiváló desszert a diétádhoz!
Mennyiség: kb. 10 – 12 db
Sütési hőfok: 180 fok
Sütési idő: 30 – 35 perc
Hozzávalók:
12 dkg Graham-liszt
6 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
2 db kisebb alma lereszelve
1 natúr joghurt
4 evőkanál olívaolaj
6-10 dkg édesítő
1 marék durvára vágott dió
1 mokkáskanál sütőpor
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 mokkáskanál fahéj (szerecsendió, narancshéj)
(1 marék mazsola)
Így készítsd el a muffint:
Szitáld a sütőport és a szódabikarbónát a lisztbe, add hozzá a fahéjat, az édesítőt és a diót.
Ha szeretnéd, feldobhatod az almás muffin ízét még egy kis szerecsendióval, narancshéjjal. Vagy adhatsz a tésztához mazsolát is.
Végül add hozzá a muffin tésztájához a reszelt almát, a joghurtot, az olívaolajat, majd keverd össze
Töltsd a muffin tésztáját muffin papírba, majd helyezd a muffin formába.
180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt süsd meg!
Jó étvágyat hozzá!