Gluténmentes citromos – mákos palacsinta

Fitt / Életmód

Természetes, és egészséges összetevőkből készült villámgyorsan elkészíthető palacsinta.

Biztos lehetsz benne, hogy mind a 10 ujjadat meg fogod nyalni utána!

Elkészítési idő: 10 perc

Sütési idő: 15 perc

Teljes idő: 25 perc

Kb. 6-8 palacsinta készülhet belőle, mérettől függően

Hozzávalók:

  • 2 csésze zabliszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 2 evőkanál bio mák
  • 1/2 csésze cukormentes almaszósz
  • 1 csésze cukormentes mandulatej 1 nagy tojás szerves
  • 1 teáskanál citrom aroma
  • 2 evőkanál tiszta juharszirup + a díszítéshez
Mákos palacsinta

Citromos-mákos palacsinta

Elkészítés:

1.       Egy nagy tálban keverjük össze a zablisztet, a sütőport, és a mákot.

2.       Adjuk hozzá a mandulatejet, almaszószt, tojást, citrom aromát és juharszirupot.

3.       Ha a tészta túl sűrű adjunk hozzá még mandulatejet, de a tésztát nem kell olyan vékonyra önteni, mint a                       „hagyományos” palacsintáét.

4.       Kókuszolajjal kenjük be a serpenyőt, és közepes lángon süssük ki.

5.       A sütésnél figyelni kell, hogy várjunk, amíg még buborékol a tésztája (körülbelül 3 perc) és utána fordítsuk                   meg, majd a másik felét még süssük kb. 1-2 percig. Melegen tálaljuk juharsziruppal, friss gyümölcsökkel.

 

Kapcsolódó cikkek