Természetes, és egészséges összetevőkből készült villámgyorsan elkészíthető palacsinta.
Biztos lehetsz benne, hogy mind a 10 ujjadat meg fogod nyalni utána!
Elkészítési idő: 10 perc
Sütési idő: 15 perc
Teljes idő: 25 perc
Kb. 6-8 palacsinta készülhet belőle, mérettől függően
Hozzávalók:
- 2 csésze zabliszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 2 evőkanál bio mák
- 1/2 csésze cukormentes almaszósz
- 1 csésze cukormentes mandulatej 1 nagy tojás szerves
- 1 teáskanál citrom aroma
- 2 evőkanál tiszta juharszirup + a díszítéshez
Elkészítés:
1. Egy nagy tálban keverjük össze a zablisztet, a sütőport, és a mákot.
2. Adjuk hozzá a mandulatejet, almaszószt, tojást, citrom aromát és juharszirupot.
3. Ha a tészta túl sűrű adjunk hozzá még mandulatejet, de a tésztát nem kell olyan vékonyra önteni, mint a „hagyományos” palacsintáét.
4. Kókuszolajjal kenjük be a serpenyőt, és közepes lángon süssük ki.
5. A sütésnél figyelni kell, hogy várjunk, amíg még buborékol a tésztája (körülbelül 3 perc) és utána fordítsuk meg, majd a másik felét még süssük kb. 1-2 percig. Melegen tálaljuk juharsziruppal, friss gyümölcsökkel.