Ha szereted a répát, és egy egészségesebb desszertre vágysz, akkor ezt neked találták ki!
Hozzávalók:
- 3 egész tojás
- 20 dkg barna cukor
- 20 dkg gluténmentes liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 kávéskanál só
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 2 dl olaj
- 20 dkg tejcsoki apróra tördelve
- 2-3 puha, érett banán
- 20 dkg durvára reszelt sárgarépa
- Máz: 5 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
- A tojásokat habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot, tovább keverjük.
- Majd a lisztbe beletesszük a sütőport, a szódabikarbónát, összekeverjük.
- Hozzáadjuk a tojásos masszához, összekeverjük, beletesszük az olajat, összekeverjük, hozzáadjuk a pépesített banánt, és a durvára reszelt sárgarépát, az összetört csokoládét.
- Tepsit, vagy tortaformát, vagy őzgerincsütőt bekenjük olajjal, majd beletesszük a sütőpapírt, beleöntjük a masszát, megigazgatjuk, hogy egyenletes legyen. 50-60 perc alatt 170 C-os sütőben megsütjük.
- Tűpróbával ellenőrizzük.
- Ha kihűlt, a formából kiöntjük szépen egy tálcára, a tetejét megdíszítjük az olvasztott csokoládéval, csíkozzuk, vagy más mintát teszünk rá.
- Készíthetjük tejmentesen is, a tejcsokoládé helyett használjunk étcsokoládét.