Gluténmentes répatorta

Fitt / Életmód

Ha szereted a répát, és egy egészségesebb desszertre vágysz, akkor ezt neked találták ki!

Hozzávalók:

  • 3 egész tojás
  • 20 dkg barna cukor
  • 20 dkg gluténmentes liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál só
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 dl olaj
  • 20 dkg tejcsoki apróra tördelve
  • 2-3 puha, érett banán
  • 20 dkg durvára reszelt sárgarépa
  • Máz: 5 dkg étcsokoládé

2278

Elkészítés:

  • A tojásokat habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot, tovább keverjük.
  • Majd a lisztbe beletesszük a sütőport, a szódabikarbónát, összekeverjük.
  • Hozzáadjuk a tojásos masszához, összekeverjük, beletesszük az olajat, összekeverjük, hozzáadjuk a pépesített banánt, és a durvára reszelt sárgarépát, az összetört csokoládét.
  • Tepsit, vagy tortaformát, vagy őzgerincsütőt bekenjük olajjal, majd beletesszük a sütőpapírt, beleöntjük a masszát, megigazgatjuk, hogy egyenletes legyen. 50-60 perc alatt 170 C-os sütőben megsütjük.
  • Tűpróbával ellenőrizzük.
  • Ha kihűlt, a formából kiöntjük szépen egy tálcára, a tetejét megdíszítjük az olvasztott csokoládéval, csíkozzuk, vagy más mintát teszünk rá.
  • Készíthetjük tejmentesen is, a tejcsokoládé helyett használjunk étcsokoládét.

 

Kapcsolódó cikkek