Ha ügyesen bánsz az ecsettel, akár öt kilót is letagadhatsz! Íme pár apró trükk…
1. Bronzosító és highlighter
A tökéletes hatás kulcsa a kontúrozás. Ehhez pedig elengedhetetlen egy jó kis bronzosító, ami két árnyalattal sötétebb a bőrödnél, illetve egy fényes highlighter, ami egy icipicit világosabb annál. A bőrtípusodon múlik, hogy a por vagy a krémes állag ideális a számodra. A legjobb, ha mindkettőt kipróbálod.
2. Helyes felvitel
A bronzosítót az orcád közepétől a füled irányában vidd fel egy határozott vonallal – mégpedig úgy, hogy egy kicsit csücsörítesz. Minél magasabban helyezkedik el ez a vonal, annál hangsúlyosabb lesz a járomcsontod. A highlighter pont fölé kerüljön, hogy fokozza a kontrasztot! Az aprólékos eldolgozás nagyon fontos, vonal sehol se maradjon.
3. Keskenyebb orr
Ha egy kicsit keskenyebb orra vágysz, nincs más dolgod, mint bronzosítót kenni mindkét oldalára, a highlightert pedig végighúzni az orrnyergeden – végül összemosni a színeket.
4. Viszlát, toka!
Oszlass el egy kis bronzosítót az állcsontod mentén, illetve alá – pontosan a toka részre – is vigyél fel egy kicsit. Ezen a ponton kiemelten fontos a jó világítás, mert ha nem vigyázol, és túl sokat kensz fel, „piszkos” hatást kelthetsz makulátlan helyett!
5. Nagy szemek
Ha a szemeid hatalmasnak tűnnek, minden más kisebbnek és keskenyebbnek hat – tehát őzike tekintetre fel! Ebben fekete vonal helyett leginkább a halványbarna kontúr és a hússzínű ceruzával kihúzott alsó szemhéj segít.
6. Megfelelő szemöldökforma
A magasabban fekvő, hangsúlyosabb, jól ívelt szemöldök hosszában nyújtja az arcot. A túl vékonyra szedett, természetellenes ív azonban pont ellenkező hatást ér el.
7. Highlighter középre
Ha az arcod középső részeit világosabb színnel emeled ki, akkor eleve keskenyebbnek tűnik az egész. Érdemes a homlokod közepét, az orrnyergedet és a felső ajkad Kupidó-ívét fénylőbbé tenni némi highlighterrel.
8. Hibátlan homlok
A bronzosítót felfelé irányuló mozdulattal oszlasd el a halántékodon és a hajvonal mentén. Ezzel kiemelheted az arcod csontozatának természetes szögletességét.
(sav)