A piros bogyós gyümölcsök hihetetlenül gazdagok tápanyagokban, vitaminokban, ásványi anyagokban, és nyomelemekben. Fontos építőkövei sejtjeinknek és irányítói életfolyamatainknak.
Friss és fagyasztott bogyókból egyaránt készíthető ital, ragyogóan színes, magas rost, és antioxidáns tartalmú turmix.
Hozzávalók:
– 2 csésze vegyes friss, vagy fagyasztott piros bogyós gyümölcsök. (szamóca, málna)
– 1 kis cékla, hámozott és vékonyra szeletelve
– 1 evőkanál friss citromlé
– 1 evőkanál méz
– ½ csésze víz
– 2 teáskanál finomítatlan extra szűz kókuszolaj
Elkészítés:
Tedd a bogyókat, 1/2 csésze hideg vizet, citromlét, mézet, céklát és a kókuszolaj egy turmixgépbe.
Addig turmixold, amíg tökéletesen sima nem lesz. Adj hozzá a végén 1-2 evőkanál vizet, ha szükséges, hogy ne legyen sűrű.
Egészségedre!