Spenótos-vérnarancsos saláta diós öntettel

Fitt / Életmód

Már a neve is ínycsiklandóan hangzik, ugye? Ha szereted a különlegességeket, akkor ez biztosan a kedvenced lesz!

Hozzávalók:

  • 0,5 kg cékla (tisztítva)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 4 bögre bébispenót
  • 4 bögre tépett salátalevél
  • 4 vérnarancs (hámozva és darabolva)
  • 1 avokádó (kockázva)
  • 1/4 bögre feta sajt
  • bors

Az öntethez:

  • 1/2 bögre pörkölt dió
  • 1/2 teáskanál szárított kakukkfú
  • 2 evőkanál friss citromlé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/4 bögre olívaolaj
Spenótos-vérnarancsos saláta diós öntettel

Spenótos-vérnarancsos saláta diós öntettel

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.

Közben kend be olívaolajjal a céklát, majd szórd meg sóval és borssal. Alufóliába tekerve fog sülni 45-60 percig. A sütőből kivéve óvatosan le tudod kaparni a héját akár egy papírtörlővel. Kockázd fel!

Oszd el 4 tányérra a spenót- és a salátaleveleket, utána tedd rájuk az avokádót, a vérnarancsot, a céklát és a fetát.

Az öntethez vágd apróra a diót, és tedd egy kis tálba a többi hozzávalóval. Összekeverés után mehet a saláta tetejére.

(sav)

Kapcsolódó cikkek