Már a neve is ínycsiklandóan hangzik, ugye? Ha szereted a különlegességeket, akkor ez biztosan a kedvenced lesz!
Hozzávalók:
- 0,5 kg cékla (tisztítva)
- 1 evőkanál olívaolaj
- 4 bögre bébispenót
- 4 bögre tépett salátalevél
- 4 vérnarancs (hámozva és darabolva)
- 1 avokádó (kockázva)
- 1/4 bögre feta sajt
- só
- bors
Az öntethez:
- 1/2 bögre pörkölt dió
- 1/2 teáskanál szárított kakukkfú
- 2 evőkanál friss citromlé
- 1 gerezd fokhagyma
- 1/4 bögre olívaolaj
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
Közben kend be olívaolajjal a céklát, majd szórd meg sóval és borssal. Alufóliába tekerve fog sülni 45-60 percig. A sütőből kivéve óvatosan le tudod kaparni a héját akár egy papírtörlővel. Kockázd fel!
Oszd el 4 tányérra a spenót- és a salátaleveleket, utána tedd rájuk az avokádót, a vérnarancsot, a céklát és a fetát.
Az öntethez vágd apróra a diót, és tedd egy kis tálba a többi hozzávalóval. Összekeverés után mehet a saláta tetejére.
(sav)